Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Οι γενετικές εξετάσεις στηρίζονται στην ανάλυση του γενετικού υλικού (DNA) για την ταυτοποίηση πιθανών αλλαγών που οδηγούν σε γενετικά νοσήματα.

Οι συνήθεις οδηγίες του αιματολογικού ελέγχου δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση του γενετικού ελέγχου και άρα δεν απαιτείται νηστεία πριν από την αιμοληψία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κατόπιν συνεννόησης.

Το περιφερικό αίμα συλλέγεται μετά από φλεβοπαρακέντηση σε σωληνάριο με αντιπηκτικό παράγοντα EDTA (γενικής αίματος).

Το αίμα που προορίζεται για καρυότυπο συλλέγεται σε σωληνάριο ξηρής ηπαρίνης (πράσινο πώμα).

Στην περίπτωση προγεννητικού ελέγχου, η αμνιοπαρακέντηση ή η λήψη χοριακών λαχνών γίνεται από το γυναικολόγο και το δείγμα αποστέλλεται στο εργαστήριο για την ανάλυση.

Για τη γενετική συμβουλευτική είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τον ιατρικό φάκελο με προηγούμενες εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 210 6803130.

Διαδικασία εξέτασης

Για τις γενετικές εξετάσεις απαιτείται ένα δείγμα DNA του ενδιαφερόμενου, το οποίο συνήθως απομονώνεται από περιφερικό αίμα μετά από αιμοληψία. Η αιμοληψία πραγματοποιείται στο εργαστήριο μετά από συνεννόηση.

Στην περίπτωση της προγεννητικής γενετικής διάγνωσης, το DNA του εμβρύου απομονώνεται από κύτταρα που περιέχονται στο αμνιακό υγρό μετά από αμνιοπαρακέντηση ή από κύτταρα των χοριακών λαχνών μετά από λήψη από το γυναικολόγο.

Κατόπιν, εφαρμόζονται ειδικές μοριακές τεχνικές ώστε να διαγνωστούν πιθανές αλλαγές στο DNA που σχετίζονται με συγκεκριμένη γενετική νόσο.

Τρόποι καταβολής χρημάτων

Οι τρόποι καταβολής χρημάτων για τις υπηρεσίες μας:

1. Με καταβολή του αντίτιμου για το κόστος της εξέτασης στο λογιστήριό μας, στο χώρο του εργαστηρίου.

2. Με Τραπεζική Κατάθεση

Μπορείτε να καταθέτετε το ποσό σε τραπεζικό μας λογαριασμό στην Alpha Bank
Αριθμός λογαριασμού: 399 00 2320 000701
IBAN: GR28 0140 3990 3990 0232 0000 701
Δικαιούχος: Genesis Genoma Lab

Είναι απαραίτητο να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εξεταζόμενου και να αποστέλλεται το καταθετήριο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@genlab.gr ή με fax στον αριθμό 210 6894778.

Παραλαβή αποτελεσμάτων

Η παραλαβή των αποτελεσμάτων των γενετικών αναλύσεων γίνεται μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του εργαστηρίου.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210 6803130
Η διεύθυνσή μας είναι
Genesis Genoma Lab
Λ. Κηφισίας 302, Χαλάνδρι
152 32 Αθήνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

 Αφού έχω διαβάσει και κατανοήσει πλήρως την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της παρούσας ιστοσελίδας, συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και των τυχόν ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση της αιτούμενης από εμένα ενέργειας - υπηρεσίας σύμφωνα με τις επιταγές του Κανονισμού (ΓΚΠΔ).

 Συναινώ ακόμα στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την άμεση εμπορική προώθηση της εταιρείας συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ενημερωτικού υλικού (φυλλαδίου, newsletter), της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αποστολή email και τη λήψη διαφημιστικού υλικού τόσο με τα κλασικά όσο και με τα αυτοματοποιημένα συστήματα.

διευθυνση

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 302, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2106803130

email

INFO@GENLAB.GR