Σοφία Ζαχάκη

Βιολόγος – Κυτταρογενετίστρια, MSc, PhD

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Μοριακή Ιατρική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο στη μοριακή διάγνωση γενετικών ασθενειών.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριου Υγειοφυσικής, Ραδιοβιολογίας & Κυτταρογενετικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για διεξαγωγή μεταδιδακτορικής έρευνας για τη διερεύνηση της γενετικής βάσης της ενδομητρίωσης. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για διεξαγωγή μεταδιδακτορικής έρευνας στη Γενετική του καρκίνου και έχει μετεκπαιδευθεί στο κέντρο Μοριακής Ιατρικής, Bergmannsheil Ruhr University Hospital της Γερμανίας.

Συνολικά, έχει πάρει μέρος σε 7 ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει δεχθεί 12 προσκλήσεις για ομιλία και έχει λάβει 8 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια για τις ερευνητικές της εργασίες. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 19 δημοσιεύσεις σε ξένα peer review περιοδικά, 5 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά με κριτές, 53 ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια και 35 ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια.