Γεωργία Τούντα

Home Ανθρώπινο Δυναμικό Γεωργία Τούντα

Μοριακός Βιολόγος- Γενετίστρια, PhD

Η Γεωργία Τούντα σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο τον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο του συστήματος Rhesus του εμβρύου, στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο» όπου εφάρμοσε τεχνικές μοριακής και κυτταρικής βιολογίας για ερευνητικούς και διαγνωστικούς σκοπούς από το 2006.

Από το 2012 μέχρι το 2015 διατέλεσε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής και συνεργάστηκε με την Α΄ και την Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την πρώιμη, μη επεμβατική ανίχνευσης της προεκλαμψίας στην κύηση.

Από το 2016 εργάστηκε ως Μοριακός Βιολόγος στην Genekor I.A.E όπου και εφάρμοσε  τεχνικές μοριακής και κυτταρικής βιολογίας για διαγνωστικούς σκοπούς με αντικείμενο την γενετική του καρκίνου .

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 10 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και κεφάλαια σε βιβλία.