Ελισάβετ Κουβίδη

Home Ανθρώπινο Δυναμικό Ελισάβετ Κουβίδη

Βιολόγος – Κυτταρογενετίστρια, MSc, PhD

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Γενετική. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και τ. Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο). Ειδικευμένη στην Κυτταρογενετική και Μοριακή Κυτταρογενετική και κάτοχος του διπλώματος Κλασικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κυτταρογενετιστών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο) και απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ιατρικής Γενετικής (MSc in Medical Genetics) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Μεγάλη Βρετανία. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Χωρέμειο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την απομόνωση εμβρυϊκών κυττάρων από το περιφερικό αίμα της εγκύου.

Διετέλεσε Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο) με αντικείμενο τη διενέργεια κλασικής και μοριακής κυτταρογενετικής στα στελεχιαία αιμοποιητικά και μεσεγχυματικά κύτταρα.

Είναι ειδικευμένη στην Κυτταρογενετική και Μοριακή Κυτταρογενετική και κάτοχος του διπλώματος Κλασικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κυτταρογενετιστών (European Advanced Postgraduate Diploma in Classical and Molecular Cytogenetics – European Cytogeneticists Association – ECA). Από το 2003 μέχρι το 2012 ήταν στο Τμήμα Κυτταρογενετικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Χωρεμείου Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2012 μέχρι πρόσφατα ήταν Υπεύθυνη Κυτταρογενετικής στο Εργαστήριο Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο).

Συνολικά, έχει πάρει μέρος σε 5 ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ξένα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά & συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.