Δανάη Παλαιολόγου

Home Ανθρώπινο Δυναμικό Δανάη Παλαιολόγου

Μοριακός Βιολόγος MSc, PhD

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα Μοριακής Ιατρικής, (MSc in Molecular Medicine) από τη Σχολή Ιατρικής του Imperial College of Science and Medicine στο Λονδίνο. Εκπόνησε με «Άριστα» Διδακτορική Διατριβή στην Α’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την οξεία μυελογενή λευχαιμία και το μεταβολισμό του σιδήρου.

Ειδικεύεται στο γενετικό έλεγχο φορέων, τη μοριακή διάγνωση γενετικών διαταραχών και τον προγεννητικό έλεγχο, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές μοριακής βιολογίας. Επιπρόσθετα ασχολείται με την ανάλυση και αξιολόγηση δεδομένων αλληλούχισης επόμενης γενιάς  από πάνελ γονιδίων και Whole Exome Sequencing. Συμμετέχει στις υπηρεσίες Γενετικής Συμβουλευτικής του εργαστηρίου.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο Aιματολογικό Eργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη διάγνωση και παρακολούθηση με μοριακές τεχνικές ασθενών με αιματολογικά νοσήματα (2008-2016) και νέα ερευνήτρια στο πρόγραμμα: “Εψιδίνη, μια νέα σιδηρορυθμιστική ορμόνη που εμπλέκεται στην αναιμία της χρόνιας νόσου και στην αιμοχρωμάτωση” στην Α’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006-2010).

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της έργου έχει διδάξει επί σειρά ετών στα σεμινάρια εκπαίδευσης στις Μοριακές Τεχνικές για ειδικευόμενους Αιματολογίας από το 2011 έως το 2016 και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας του εργαστηριακού οδηγού «Εργαστηριακές ασκήσεις Γενετικής του Ανθρώπου- στον υπολογιστή και στον πάγκο» για το Τμήμα Βιολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ξένα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά & συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.