Αμέλια Πάντου

Home Ανθρώπινο Δυναμικό Αμέλια Πάντου

Μοριακός Βιολόγος – Γενετίστρια, MSc

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προγεννητική Γενετική και Ιατρική Εμβρύου (MSc in Prenatal Genetics and Fetal Medicine) στο University College London στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει παρακολουθήσει με υποτροφία πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης σχετικά με την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ειδικευτεί στην Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση, ενώ στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής ασχολείται με τον Προεμφυτευτικό Γενετικό Έλεγχο και την τεχνική της Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing, NGS). Έχει εργαστεί στο εργαστήριο Μοριακής Γενετικής «GENOMA Molecular Genetics Laboratory» στη Ρώμη, στο «UCL Centre for PGD» του University College London στο Λονδίνο και στην Κλινική “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” στην Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ξένα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά & συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.