Επιστημονικό Προσωπικό

kanavakis-new

Εμμανουήλ Καναβάκης

Διευθυντής Genesis Genoma Lab Παιδίατρος-Κλινικός Γενετιστής, MD, PhD Καθηγητής Ιατρικής Γενετικής

 

Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2003-2014). Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στη Μοριακή Γενετική με έμφαση στη μελέτη μονογονιδιακών νοσημάτων, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στη Γενετική Συμβουλευτική. Περισσότερα για τον Εμμανουήλ Καναβάκη.

Fr-Fiorentino

Francesco Fiorentino

Μοριακός Γενετιστής, PhD

 

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδιωτικού Εργαστηρίου Μοριακής Γενετικής GENOMA, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών γενετικής. Συμμετέχει ενεργά στην Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση και στη μελέτη των ανθρώπινων ωαρίων και εμβρύων σχεδόν δύο δεκαετίες. Μεγάλο μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας εστιάζεται στην ανάπτυξη νέων τεχνικών για τη βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας της υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 40 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, καθώς και κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία.

mavrou-new

Αριάδνη Καλπίνη-Μαύρου

Καθηγήτρια Γενετικής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Bachelor και Master of Science, Μοριακή Βιολογία, Πανεπιστήμια Brandeis και Adelphi, ΗΠΑ. Διδακτορικό και Υφηγεσία, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπεύθυνη του τμήματος Κυτταρογενετικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Χωρεμείου Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2012). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η διερεύνηση της μοριακής βάσης των γενετικών συνδρόμων, ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος, η Γενετική της αναπαραγωγής και η Γενετική του καρκίνου. Περισσότερα για την Αριάδνη Καλπίνη-Μαύρου.

mitsos

Νικόλαος Νίτσος

Ιατρός Βιοπαθολόγος, MD

 

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής SEMMELWEIS University of Medicine με ειδικότητα Ιατρικής Βιοπαθολογίας στο ΠΓ νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός». Εξειδίκευση στον έλεγχο θρομβοφιλίας – PCR και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Περισσότερα για τον Νικόλαο Νίτσο.

lazaros

Λέανδρος Λάζαρος

Μοριακός Γενετιστής – Κλινικός Εμβρυολόγος, PhD

 

Διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδικευμένος στην Προγεννητική Διάγνωση, στην Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση και στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Ερευνητής στους τομείς της Γενετικής της Αναπαραγωγής, της Ιατρικής Γενετικής και της
Κλινικής Εμβρυολογίας. τ. Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Ιατρικής Γενετικής και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Περισσότερα για τον Λέανδρο Λάζαρο.

palaiologou

Δανάη Παλαιολόγου

Μοριακός Βιολόγος MSc, PhD

 

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Γενετική. Ειδικευμένη στη μοριακή διάγνωση κληρονομικών γενετικών νοσημάτων και στον προγεννητικό έλεγχο. Εμπειρία στη διάγνωση και παρακολούθηση οξειών λευχαιμιών και άλλων αιματολογικών νεοπλασμάτων. τ. Επιστημονικός Συνεργάτης του Αιματολογικού Εργαστηρίου της Α’ Προπαιδευτικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα για την Δανάη Παλαιολόγου.

pantou

Αμέλια Πάντου

Μοριακός Βιολόγος – Γενετίστρια, MSc

 

Ειδικευμένη στην Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση, με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Προγεννητική Γενετική και Ιατρική Εμβρύου (MSc in Prenetal Genetics and Fetal Medicine) στο University College London στη Μεγάλη Βρετανία. Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα για την Αμέλια Πάντου.

empty

Αναστάσιος Μητράκος

Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής

 

Πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής
της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύρια ερευνητικά αντικείμενα η Μοριακή Γενετική Διάγνωση και η Γενετική του Καρκίνου. Περισσότερα για τον Αναστάσιο Μητράκο.

empty

Γεωργία Τούντα

Μοριακός Βιολόγος- Γενετίστρια, PhD

 

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής, στην Α΄ και Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικευμένη στη διάγνωση γενετικών νοσημάτων και στη γενετική του καρκίνου με τεχνικές Μοριακής Βιολογίας, Κυτταρογενετικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής. Περισσότερα για τη Γεωργία Τούντα.

El-Kouvidi

Ελισάβετ Κουβίδη

Βιολόγος – Κυτταρογενετίστρια, MSc, PhD

 

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Γενετική. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και τ. Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο). Ειδικευμένη στην Κυτταρογενετική και Μοριακή Κυτταρογενετική και κάτοχος του διπλώματος Κλασικής και Μοριακής Κυτταρογενετικής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κυτταρογενετιστών.Περισσότερα για την Ελισάβετ Κουβίδη.

zachaki

Σοφία Ζαχάκη

Βιολόγος – Κυτταρογενετίστρια, MSc, PhD

 

Βιολόγος-Κυτταρογενετίστρια, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μοριακή Ιατρική με κατεύθυνση Προηγμένη Μοριακή Διαγνωστική. Μεταδιδακτορική έρευνα στη Γενετική του καρκίνου. Μετεκπαίδευση στο κέντρο Μοριακής Ιατρικής, Bergmannsheil Ruhr University Hospital της Γερμανίας. Συνεργαζόμενη ερευνήτρια του εργαστηρίου Κυτταρογενετικής, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Περισσότερα για τη Σοφία Ζαχάκη.

empty

Χαρούλα Τσαρουχά

Βιολόγος – Κυτταρογενετίστρια, PhD

 

Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Κυτταρογενετική και Μοριακή Κυτταρογενετική. Περισσότερα για τη Χαρούλα Τσαρουχά.

charalampous

Ιωάννα Χαραλάμπους

Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

 

Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών (ΑΤΕΙ Αθήνας). Ειδικευμένη σε θέματα Εργαστηριακής και Κλινικής Ιατρικής Γενετικής, εξ’ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εμπειρία σε τεχνικές Κυτταρογενετικής.

Υποστήριξη Εργαστηρίου

kopanaki

Κατερίνα Κοπανάκη

Υπεύθυνη Γραμματείας Υπηρεσιών και Λογιστηρίου.

 

Απόφοιτη Αμερικάνικου κολλεγίου Αθηνών με Bachelor στην Αγγλική Φιλολογία. Πολυετής εμπειρία σε τμήματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

IMG_2579

Στέλλα Αμαργιωτάκη

Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων – Αιμολήπτρια

Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών (ΑΤΕΙ Αθήνας). Γραμματειακή και εργαστηριακή υποστήριξη.